Jak zrobić pastę cukrową Marshmallow

Jeżeli kiedykolwiek zastanawiali się Państwo, jak zrobić pomadę z pianek marshmallow, proszę nie szukać dalej. Domowa pomada marshmallow jest znacznie tańsza i łatwiejsza do wykonania niż pomada kupiona w sklepie. Można bez problemu podwoić lub potroić przepis na specjalne okazje lub po prostu mieć więcej pod ręką. A ponieważ jest tak łatwa do zrobienia, można ją nawet aromatyzować, jeśli ma się na to ochotę. Czy chcą Państwo uzyskać bogaty czekoladowy, czy lekki i zwiewny fondant marshmallow, w tym artykule na pewno znajdą Państwo odpowiedni przepis.

Domowa pomada marshmallow jest tańsza i łatwiejsza do wykonania niż pomada kupiona w sklepie
Do wykonania domowej masy cukrowej z pianek marshmallow potrzebne są roztopione pianki marshmallows, trochę wody i mikser. Należy posmarować ręce i miskę miksera tłuszczem, a następnie połączyć wszystkie składniki. Ewentualnie można zagnieść masę całkowicie ręcznie. W tym przepisie jest mowa o około dwóch filiżankach cukru pudru, ale w zależności od upodobań można użyć mniej lub więcej.

Domowa masa cukrowa z marshmallow jest również bardziej przystępna niż pomada kupiona w sklepie. Ma doskonałą konsystencję i smakuje jak pianki! Jest również łatwiejsza do rozwałkowania, dzięki czemu można łatwiej i taniej wykonać toppery do tortów. A ponieważ jej wykonanie zajmuje tylko 15 minut, jest idealna do babeczek i ciasteczek. Ta pyszna i uniwersalna pasta jest doskonałą alternatywą dla kupionej w sklepie pomady.

Można ją aromatyzować
Tradycyjnie pasta cukrowa marshmallow jest aromatyzowana cytryną lub pomarańczą, aby zmniejszyć jej słodycz. Jeżeli jednak chcieliby Państwo nadać jej smak, jest kilka sposobów. Jednym ze sposobów jest dodanie do masy ekstraktu cytrynowego, który zmniejszy słodycz. Można również użyć innych smaków, aby dopełnić ciasto. Ta metoda sprawdza się również przy aromatyzowaniu innych rodzajów wyrobów cukierniczych.

Można dodać likier, taki jak Creme de Menthe lub Soco, aby nadać pomadzie smak i kolor. Można też użyć go jako zamiennika wody przy robieniu pomady. Likier działa jako barwnik i środek aromatyzujący, więc można dowolnie aromatyzować masę cukrową. Jeżeli zależy Państwu na bardziej słodkim smaku, proszę spróbować czekoladowej pomady marshmallow – smakuje jak Tootsie Rolls i tak samo wygląda.

Można ją przechowywać
Po zrobieniu pomady marshmallow, należy ją przechowywać w ciemnym, suchym miejscu. Pomada powinna być lekko lepka, ale nie za bardzo. Jeśli będzie zbyt sucha, można dodać więcej wody. Jeśli nie wykorzystają Państwo całej pomady, można ją zawinąć w folię i przechowywać do czterech miesięcy. Taką pomadą można pokryć tort lub uformować małe dekoracje 3D.

Aby ją zrobić, należy najpierw zagnieść pianki marshmallows w cukrze, aż będą gładkie i błyszczące. Należy również zagnieść pomadę jak ciasto na chleb, aby była bardziej poręczna. Jeżeli nie wykorzystają Państwo pomady od razu, mogą Państwo ponownie nałożyć cukier puder. Można również użyć barwnika spożywczego do zabarwienia pomady. Proszę pamiętać o założeniu plastikowych rękawiczek, aby pomada nie przyklejała się do palców.

Można ją podwoić lub potroić
Aby zrobić puszyste marshmallow, należy zacząć od zrobienia masy cukrowej. Najlepiej jest podwoić ilość, jeśli chce się zrobić większą partię. Ewentualnie, można podwoić lub potroić przepis. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, a następnie dodać do syropu cukrowego. Mieszankę ubijać w misce, dodając jednocześnie białka. Syrop cukrowy powinien być nieco chłodniejszy niż żelatyna przed dodaniem.

Przepis na pastę cukrową z marshmallow można podwoić lub potroić, jeżeli chcą Państwo przygotować większą porcję. Wystarczy podwoić lub potroić przepis i przechowywać resztki w szczelnym pojemniku przez kilka tygodni. Na początek podgrzać pianki w mikrofalówce przez 30 sekund i dodać pół szklanki wody. Następnie dodać filiżankę cukru pudru do masy marshmallow. Dodawać po trochu, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

Image by StockSnap from Pixabay

Dodaj komentarz

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare